Werkplaats

Zomercheck

Bij het uit laten voeren van een zomercheck kunt u verwachten dat uw fiets weer volledig klaar is om de gehele zomer te gebruiken. Zo worden de banden nagelopen op slijtage, wordt u ketting gesmeerd, remmen gecontroleerd en wordt er naar de afstelling van de accesoires gekeken. Indien nodig zullen er onderdelen vervangen worden, uiteraard informeren wij u hierover voordat wij dit uitvoeren.
Belangrijk verschil met de winterbeurt is dat de onderdelen niet gedemonteerd zullen worden.

Onderhoudsbeurt

Bij het uit laten voeren van een onderhoudsbeurt kunt u verwachten dat al het hoogsnodige onderhoud aan uw fiets zal worden uitgevoerd. Hierbij worden onderdelen die versleten zijn vervangen en zal er een korte inspectie worden uitgevoerd naar het onderhoud wat u binnen redelijke termijn kunt verwachten.

Winterbeurt

Bij het uit laten voeren van een winterbeurt zal de eerst fiets volledig gedemonteerd worden.
Hierbij demonteren we alle onderdelen en maken onder andere de ketting, cassette en de cranck schoon. Wanneer één van deze onderdelen last heeft van slijtage overleggen we dit met u alvorens wij een onderdeel vervangen. Tijdens de zomerperiode komt er vaak zand en viezigheid tussen de onderdelen te zitten wat verwijderd zal worden. Uiteraard geven we het frame zelf ook een schoonmaakbeurt.
Na de schoonmaakbeurt geven we onze aandacht aan de slijtage van de remblokken en banden. Ook hiervoor geldt, indien deze vervangen moeten worden zal dit voor vevanging worden gecommuniceerd.
Na de winterbeurt is uw fiets weer helemaal spik en span en klaar voor een nieuw seizoen!

Reparatie

Wanneer u uw fiets voor reparatie naar Meer voor Fietsen brengt zal er een duidelijke aanleiding zijn voor het laten uitvoeren. We beperken ons hierbij tot het uitvoeren van de opdracht die u ons geeft. Wanneer wij tijdens het uitvoeren van de reparatie tegen andere mankementen aanlopen als opgegeven, dan communiceren wij dit met u.

Banden reparatie

Wanneer u een band lek rijdt en de fiets ter reparatie brengt zullen wij de band altijd vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit doen wij omdat het vaak voordeliger is om een nieuwe band te plaatsen dan deze te plakken. Wanneer wij een band plakken gaat er dermate veel arbeidsloon in zitten dat u beter een nieuwe kunt aanschaffen. Uiteraard is het mogelijk de oude binnenband mee naar huis te nemen om deze daar zelf te plakken.

Bikefitting

Bij het aanschaffen van een nieuwe fiets komt meer kijken dan alleen de keuze voor een mooie kleur, of mooi model.
Het is erg belangrijk dat de fiets ook een juiste maat heeft, de zitpositie goed is en dat u comfortabel in de rondte rijdt.
Om deze redenen adviseren wij om een bikefitting uit te laten voeren.

Wij maken gebruik van de ‘2D Body Analyzer’ van bikefitting.com het is de basismeetapparatuur van de organisatie. Door gebruik te maken van 10 meetpunten als input, vertalen wij de lichaamsverhoudingen in fietsposities voor alle soorten fietsdiciplines en voorkeuren. Samen met bikefitting.com verzorgen we dat statische metingen een vertrouwde uitkomst bieden om u een juiste fiets met de juiste afmetingen af te leveren.

Het geeft u niet alleen inzicht in hoe u uw frame kunt customizen, maar door deze te vertalen naar meer dan 60 frames zijn we er van overtuigd u altijd een ideaal frame en formaat voor iedere specifieke klant. Het statisch meten geeft data wat overeenkomt met de X- en Y-as zodat de positie ideaal wordt berekend.