Onderhoud

Zomercheck

Bij het uit laten voeren van een zomercheck kunt u verwachten dat uw fiets weer volledig klaar is om de gehele zomer te gebruiken. Zo worden de banden nagelopen op slijtage, wordt u ketting gesmeerd, remmen gecontroleerd en wordt er naar de afstelling van de accesoires gekeken. Indien nodig zullen er onderdelen vervangen worden, uiteraard informeren wij u hierover voordat wij dit uitvoeren.
Belangrijk verschil met de winterbeurt is dat de onderdelen niet gedemonteerd zullen worden.

Onderhoudsbeurt

Bij het uit laten voeren van een onderhoudsbeurt kunt u verwachten dat al het hoogsnodige onderhoud aan uw fiets zal worden uitgevoerd. Hierbij worden onderdelen die versleten zijn vervangen en zal er een korte inspectie worden uitgevoerd naar het onderhoud wat u binnen redelijke termijn kunt verwachten.

Winterbeurt

Bij het uit laten voeren van een winterbeurt zal de eerst fiets volledig gedemonteerd worden.
Hierbij demonteren we alle onderdelen en maken onder andere de ketting, cassette en de cranck schoon. Wanneer één van deze onderdelen last heeft van slijtage overleggen we dit met u alvorens wij een onderdeel vervangen. Tijdens de zomerperiode komt er vaak zand en viezigheid tussen de onderdelen te zitten wat verwijderd zal worden. Uiteraard geven we het frame zelf ook een schoonmaakbeurt.
Na de schoonmaakbeurt geven we onze aandacht aan de slijtage van de remblokken en banden. Ook hiervoor geldt, indien deze vervangen moeten worden zal dit voor vevanging worden gecommuniceerd.
Na de winterbeurt is uw fiets weer helemaal spik en span en klaar voor een nieuw seizoen!